Velkommen

Endnu en blog? To personer på samme frekvens eller måske det modsatte. Vi agter at tage udfordringerne op om mange emner, der adskiller sig ved køn, myter, ledelse, nørderi, IT, ....ja alle emner, vi gennem tiderne alligevel har talt om, givet vores meninger til kende om og som vi fortsat taler om.

Hvem ved - måske lærer vi intet eller måske gør vi. Ihvertfald får vi bragt emner op som på det nærmeste er så debatteret , at det ikke diskuteres. Hvem kan slå Badman og Catwoman?

Lad "kampen" begynde
Med venlig hilsen
Catwoman og Badman

mandag den 30. august 2010

Mytebekræfter: Kvinder bruger flerer "ord" per dag end mænd

Sidst jeg så nogle tal på den slags ting var det i snit 20.000 "ord" kvinder fyrede af per døgn, mens det var 6-7.000 for mænds vedkommende. MEN: Med "ord" forstår man noget sagt, noget skrevet og til dels noget gjort (i form af en gestus/armbevægelse, osv.).

Så kvinder kan få banket nogle flere ord af, når de hele tiden sidder der i bilen og vender hovedet og laver sigende ansigtsudtryk overfor passagerern, mens de fortæller om et eller andet HELT forfærdeligt der skete på kontoret i dag. Mænd holder øjnene på vejen mens de taler og laver langt færre drama-bevægelser med ansigtsmuskler og arme og ben.

Så dér kunne en del af forskellen ligge.

Det er en interessant iagttagelse, at mænd taler med hinanden på arbejdspladsen mens kvinder måske mere taler derhjemme eller generelt efter arbejdet. Det kan godt være rigtigt. Jeg ved det ikke. Teorien er jo, at kvinder har brug for at "indexere" det skete ved at tale højt om det (vi mænd kender det som situationerne, hvor vi bare skal lytte og sige hm-hm, men absolut ikke skal komme med gode idéer eller forslag).

Men der er noget andet der slår mig: En af mine kvindelige journalistvenner ville - sammen med en anden journalistkvinde - lave en rapport om det der "glasloft", der skulle holde de stakkels kvinder nede og forhindre dem i at nå de højeste poster i samfundet. Rapporten skulle bruges til "gratis" markedsføring af deres nye biks, osv.

Men en af top-kvinderne - måske Stine Bosse? - som de interviewede fortalte, at når hun var til kvindenetværksmøde, så "læssede kvinderne af" til hinanden, mens hendes mand - når han havde været til mandenetværksmøde - kom hjem med nogle gode idéer, et par aftaler om samarbejde samt et tip til et sted, hvor han kunne finde noget nyt at lave. Hun havde konkluderet, at kvinder aldrig hjalp hinanden, men "blot" brugte hinanden til at læsse af.

Måske er det derfor, at mænd taler sammen og får idéer og udveksler skøre indfald på arbejdspladsen, mens kvinderne sidder dér og 1) ikke har lyst til at dele med andre og 2) synes mænd er barnlige og skøre når de leger og pjatter? Det sidste er jo iøvrigt præcist det der gør, at det er mænd der opfinder og afprøver nye ting og indfald, mens kvinder samler op og "får styr på ting" og kritiserer, at der aldrig er styr på noget som helst?! :-).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar