Velkommen

Endnu en blog? To personer på samme frekvens eller måske det modsatte. Vi agter at tage udfordringerne op om mange emner, der adskiller sig ved køn, myter, ledelse, nørderi, IT, ....ja alle emner, vi gennem tiderne alligevel har talt om, givet vores meninger til kende om og som vi fortsat taler om.

Hvem ved - måske lærer vi intet eller måske gør vi. Ihvertfald får vi bragt emner op som på det nærmeste er så debatteret , at det ikke diskuteres. Hvem kan slå Badman og Catwoman?

Lad "kampen" begynde
Med venlig hilsen
Catwoman og Badman

tirsdag den 31. august 2010

Ba(d)le #2: Kvinder i ledelse

It kvinder naturligvis men egentlig alle ledelses roller. Der er så megen fokus på at der skal flere kvinder på ledende poster. Jeg er ganske enig!!! selvfølgelig kan kvinder være ligeså gode ledere som mænd.
Hvis vi skal generalisere så besidder de fleste kvinder måske en anelse mere empati - kan vi kalde det - som gør at det kan være sværere at træffe negative og tunge beslutninger som går udover mennesker og deres liv, men beslutninger kan træffes på lige vilkår selvom det er hårdere for den ene eller den anden part.

Jeg tror på at firmaer hvor der en mand/kvinde balance er de bedste firmaer at arbejde i, for der bliver netop taget hensyn til flere aspekter. Både de hårde og bløde værdier - (skrev jeg virkelig det?) - nå men det at man lige ser en ekstra gang på medarbejder trivsel og lige husker på en fødselsdag osv osv - små ting, som bare betyder noget for det enkelte menneske der lægger sin sjæl i et arbejde.

Provokerende sagt synes jeg mange mænd er rigtig slemme til at generalisere på enkelte ting. Og det gavner bestemt ikke et firma. Måske fordi de enten er meget fokuseret på bundlinien og resultaterne og ikke ser alt det usynlige der også sker som netop rykker bundlinien.

Muligvis - men kun muligvis, for jeg har ikke bevist det - taler vi om tunnelsyn. Hvor man snævert ser resultatets tilblivelse og roser den person der har "brølt højest"...

Her tror jeg kvinderne har en bedre finfølelse og ved hvad det har krævet fra flere.

Tilbage igen - men hvorfor springer så mange kvinder fra lederjob muligheden... Mit bud er at alt for mange kvinder langt hen ad vejen står for det hjemlige, børnene, huset og de mange "pligter" der følger... Den "dårlige samvittighed" siger at vi ikke kan ofre så megen tid på jobbet og det er faktisk fordi det sidder dybt inde i os at vi skal være på jobbet fra 8-16 -- arbejder vi hjemme skal vi arbejde fra 8-16
Nu lidt groft skrevet.

Jeg kan give samfundet skylden - for det er slet ikke gearet til at ihvertfald den ene forældre ikke kan være total fleksibel mht børn. Hente tidligere på fredage, tage fri på lukkedage, deltage i skole/hjem samarbejdet .. alt sammen helt ok, men det presser altså en del kvinder væk.

Jeg kan også give mændene skylden - de lever i en verden af myter og fordomme. Som jeg tit selv har oplevet... Mænd kan vise deres CV og de er accepteret. En del kvinder skal vise deres værd før de kan blive accepteret. Der er utrolig forskel på at møde skepsis og accept.

Jeg kan give kvinderne skylden - for selvfølgelig passer intet af ovenstående. Det drejer sig om at tro på sig selv og desværre vakler mange .. tør vi nu og kan vi .. JA vi kan - og jeg påstår at vi kan gøre det endnu bedre end mange mænd. Og lad være med at give os på alting. Kend din værdi - kvinde!!

mandag den 30. august 2010

Mytebekræfter: Kvinder bruger flerer "ord" per dag end mænd

Sidst jeg så nogle tal på den slags ting var det i snit 20.000 "ord" kvinder fyrede af per døgn, mens det var 6-7.000 for mænds vedkommende. MEN: Med "ord" forstår man noget sagt, noget skrevet og til dels noget gjort (i form af en gestus/armbevægelse, osv.).

Så kvinder kan få banket nogle flere ord af, når de hele tiden sidder der i bilen og vender hovedet og laver sigende ansigtsudtryk overfor passagerern, mens de fortæller om et eller andet HELT forfærdeligt der skete på kontoret i dag. Mænd holder øjnene på vejen mens de taler og laver langt færre drama-bevægelser med ansigtsmuskler og arme og ben.

Så dér kunne en del af forskellen ligge.

Det er en interessant iagttagelse, at mænd taler med hinanden på arbejdspladsen mens kvinder måske mere taler derhjemme eller generelt efter arbejdet. Det kan godt være rigtigt. Jeg ved det ikke. Teorien er jo, at kvinder har brug for at "indexere" det skete ved at tale højt om det (vi mænd kender det som situationerne, hvor vi bare skal lytte og sige hm-hm, men absolut ikke skal komme med gode idéer eller forslag).

Men der er noget andet der slår mig: En af mine kvindelige journalistvenner ville - sammen med en anden journalistkvinde - lave en rapport om det der "glasloft", der skulle holde de stakkels kvinder nede og forhindre dem i at nå de højeste poster i samfundet. Rapporten skulle bruges til "gratis" markedsføring af deres nye biks, osv.

Men en af top-kvinderne - måske Stine Bosse? - som de interviewede fortalte, at når hun var til kvindenetværksmøde, så "læssede kvinderne af" til hinanden, mens hendes mand - når han havde været til mandenetværksmøde - kom hjem med nogle gode idéer, et par aftaler om samarbejde samt et tip til et sted, hvor han kunne finde noget nyt at lave. Hun havde konkluderet, at kvinder aldrig hjalp hinanden, men "blot" brugte hinanden til at læsse af.

Måske er det derfor, at mænd taler sammen og får idéer og udveksler skøre indfald på arbejdspladsen, mens kvinderne sidder dér og 1) ikke har lyst til at dele med andre og 2) synes mænd er barnlige og skøre når de leger og pjatter? Det sidste er jo iøvrigt præcist det der gør, at det er mænd der opfinder og afprøver nye ting og indfald, mens kvinder samler op og "får styr på ting" og kritiserer, at der aldrig er styr på noget som helst?! :-).

onsdag den 25. august 2010

Mytekiller: Mænd og kvinder taler ligemeget!!!

Med et liv omgivet af mange mænd, i et miljø med rigtig mange mænd - taler naturligvis om IT-branchen, har jeg hørt temmelig ofte endda at kvinder taler dobbelt så meget som mænd.
Kære medsøstre...DET ER LØGN. Muuuuliiigvis taler kvinderne en anelse mere over aftensmaden, under oprydningen derhjemme og når man efter nogle timers gøren og laden måske sætter sig for at slappe af. Læg blot disse ordstrømme sammen, tæl ordene og læg så det sammen med dagens øvrige "plapren".
En utrolig inspirerende kvinde, Berit, fortalte mig nemlig at det faktisk forholder sig sådan at mænd og kvinder taler stort set lige meget på et døgn. Fantastisk overraskelse, for jeg har da troet på de mænd der sagde det modsatte.

Set lidt i bagspejlet kan jeg faktisk godt se hvordan det forholder sig. På jobbet plaprer mændene, med hinanden, i telefon, forretninger/privat snak/hyggechats....hvor kvinderne ofte er lidt tilbagetrukne og lader mændene komme til orde før de måske kommer med en sætning eller to og så iøvrigt resten af dagen arbejdes der effektivt.

Kære Badman og artsfæller - det er måske værd at balancere ordforbruget lidt, lade kvinderne komme til i arbejdstiden og gemme lidt selv til privatlivet.

Blink blink
Catwoman